Cookie-policy

»Cookie Policy
Cookie Policy 2019-02-07T13:07:43+00:00

Vi tror på att det är viktigt att vara transparent med våra användare om hur vi samlar och använder deras information. För att få reda på mer om detta, och om oss som en informationshandläggare, så kan du läsa vår Sekretesspolicy.

Denna cookiepolicy riktar sig mot att göra det klart för webbläsarens användare (“du”) hur, när och varför vi använder cookies.

Angående informationen om hur du tar bort och blockerar cookies, vänligen se sektionen Hur kan jeg ändra mina cookies-inställingar? nedanför.

Innan du vidtar några åtgärder när det gäller cookies så rekommenderar vi dig dock att läsa igenom denna policy.

Information som du kan hitta i denna policy

  • Vår användning av cookies
  • Om cookies
  • Vilka cookies vi använder och vad deras syfte är?
    • Viktiga cookies
    • Preferenser och funktionscookies
    • Analyscookies
    • Marknadsföringscookies
    • Tredjepartscookies
  • Hur kan jag ändra mina cookie-inställningar?
    • Avbeställning från tredjepartstjänster som vi använder
    • Ändra webbläsarinställningar
    • Hur du kan inaktivera Flash-cookies
  • Variationsparagraf

Vår användning av cookies

Någon webbläsare som besöker vår webbsida kommer ta del av cookies från oss. I den mån vi använder cookies är absolut inte nödvändig för tillhandahållandet av denna webbplats. Vi kommer att be dig godkänna vår användning av cookies när du besöker vår hemsida.

Vi använder cookies på vår webbplats för att vi vill att alla våra användare ska få den bästa upplevelsen när de besöker oss. Informationen som ges via cookies gör det möjligt för oss att optimera din spelbolaglicens.se-upplevelse.

Cookies innehåller vanligtvis inte någon information som personligen identifierar en användare, men personuppgifter som vi lagrar om dig kan vara kopplade till informationen som lagras i och erhållits från cookies. I vår Sekretesspolicy kan du läsa mer om vilka personuppgifter från våra användare som behandlas.

Om cookies

Cookies är små textfiler som finns på din enhet skapad av webbsidor som du besöker. De gör det möjligt för webbplatsen att komma ihåg dina åtgärder och preferenser (som inloggning, språk, teckenstorlek och andra visningsinställningar) över en viss tidsperiod, så att du inte behöver fortsätta skriva in dem när du kommer tillbaka till webbplatsen eller bläddra från en sida till en annan. Användningen av cookies hjälper dig att navigera effektivt mellan sidorna. De hjälper dig även att komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse på andra sätt. Cookies kan också bidra till att marknadsföringen som du ser online är mer relevant för dig och dina intressen.

Annan identifierad teknologi, inklusive den information som vi lagrar i din webbläsare eller enhet, identifierare som är associerade med din enhet och annan programvara används för liknande ändamål. I denna policy hänvisar vi till alla dessa teknologier som “cookies”.

Cookies kan klassificeras efter deras livstid, domänen som de tillhör och lagringsplatsen.

Genom livstid, så är cookies antingen:

  • session cookies raderas när användaren stänger av webbläsaren – session cookies varar bara så länge som sessionen är (vanligtvis det aktuella besöket på webbplatsen eller en webbläsarsession).
  • Persistenta cookies stannar på användarens dator/enhet under en förutbestämd tidsperiod (om inte användaren har raderat cookies före utgångsdatumet.) Persistenta cookies hjälper oss att känna igen dig, så att det är lättare att återvända till vår webbplats eller interagera med vår tjänst, utan att behöva logga in eller ändra dina inställningar varje gång. När du är inloggad kvarstår en ihållande cookie i din webbläsare och den läses igen när du återvänder till vår webbplats.

När det gäller domänen som den tillhör finns det antingen:

  • cookies från första part som ställs in av webbservern på den besökta sidan och som delar samma domän eller
  • tredjeparts cookies lagras av en annan domän till den besökta sidans domän. Detta kan uppstå när webbsidan hänvisar till en fil som till exempel JavaScript, som ligger utanför sin domän.

Med tanke på var cookies lagras så finns det:

  • webbläsar-cookies som skickas av en webbplats och lagras i användarens webbläsare. Webbläsar-cookies tar mindre plats än Flash-cookies och det är endast webbläsaren där dessa cookies lagras som kan komma åt dem
  • Flash-cookies är kända som lokalt delade objekt och de skiljer sig från webbläsar-cookies, på grund av mängden, typen och sättet där informationen lagras. De lagras utanför webbläsaren och de kan komma åt av flera webbläsare på samma dator.

För att läsa mer om cookies, besök www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.

Vilka cookies vi använder och vad deras syfte är?

Vi använder alla typer av cookies som förklaras ovan. En detaljerad beskrivning av våra cookies, deras funktioner och källor finns nedanför.

Viktiga cookies

Viktiga cookies är nödvändiga för att vår hemsida ska fungera effektivt. De hjälper till att göra webbplatsen användbar genom att möjliggöra grundläggande funktioner, som sidnavigering och tillgång till säkra delar av webbplatsen. Denna typ av cookies kan användas för att skydda och påskynda vår hemsida genom att automatiskt optimera leveransen av vårt innehåll. Det är så du får de snabbaste sidobelastningtiderna och den bästa prestandan. Viktiga cookies kan också användas av säkerhetsskäl och för att identifiera våra betrodda besökare. De kan filtrera bottar och skilja dem från legitima användare, för att förhindra någon form av spam-aktivitet på vår hemsida.

Dessa cookies motsvarar inte något användar-ID i vår webbapplikation och cookies lagrar inte någon personlig identifierbar information. Vi rekommenderar inte att du stänger av dessa cookies. Om du ställer in webbläsaren för att blockera eller varna dig om dessa cookies, var då vänligt medveten om att vissa delar av webbsidan möjligtvis inte fungerar.

Preferenser och funktionalitets-cookies

Preferens-cookies aktiverar en webbplats för att komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen beter sig eller ser ut, som ditt föredragna språk eller den region du befinner dig i. De kan också användas för att tillhandahålla tjänster som du har bett om, till exempel att titta på en video, kommentera en blogg eller använda en live chat-tjänst.

Analys-cookies

Analys-cookies hjälper webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt. Vi använder olika analys cookies för att analysera information om hur vår webbplats används. Analytics-cookies kan bearbeta information om antalet besökare på webbplatsen, där besökare på webbplatsen kom från, de sidor de besöker, aktiviteter, nedladdningar, information om användaragent, tid som spenderas på webbplatsen och ungefärlig geografisk plats för den enhet som du använder för att komma åt vår hemsida. Vi använder denna information för att sammanställa rapporter som hjälper oss att förbättra webbplatsen. Rapporter kan visas visuellt genom värmekartor och anonymiserade skärminspelningar. Alla information som vi behandlar med hjälp av dessa typer av cookies presenteras i en aggregerad form och/eller pseudonymiserad.

Vi använder främst analys-cookies från Google Analytics och Clicky. Observera dock att vi kan använda analys-cookies från andra företag som också kan använda för analys och analytiska ändamål.

Marknadsförings-cookies

Marknadsförings cookies används för att spåra besökare över olika webbplatser. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerade för den enskilda användaren.

För att olika marknadsföringstjänster som vi erbjuder, ska fungera regelbundet så används dessa marknadsförings cookies. Dessa cookies används för att personifiera hur vi kommunicerar med dig. Om du samtycker om att ta emot reklammaterial från oss, så hjälper marknadsförings cookies oss att utvärdera dina personliga preferenser mot specifikt innehåll, som vi vidare använder för att leverera annonsmaterial till dig som motsvarar dina önskemål.

Vänligen var medveten om att vi får använda Marknadsförings cookies från andra företag vars tjänster vi kan använda för marknadsföring. Även cookies från tredje part (se avsnittet nedan) kan placeras av våra partners för att marknadsföra sina produkter. Reklamaktiviteter kan bland annat innehålla interstitial annonsering.

Du kan välja att få pushnotiser av oss för att förbättra din upplevelse. Pushnotiser i din webbläsare kräver ett samtycke av dig som besökare. Detta genom att acceptera utskick som återfinns i en pop-up när du besöker sidan. Efter detta samtycke så får prenumeranten ett slumpmässigt valt ID – som inte kan länkas till en individ. Pushnotiser kan hanteras i inställningar för din webbläsare. Vi använder Izooto för att skicka pushnotiser. Tjänsten ägs av Datability Solutions Inc – och du kan läsa mer om deras policy här.

Tredje part cookies

Tredje part kan ställa in cookies när du besöker vår webbplats. Anledningen till detta kan vara att vi har hyrt in en tredje part för att tillhandahålla tjänster. I andra fall är det eftersom våra webbsidor innehåller reklam från tredje part, eller innehåll som videos eller nyheter. Eftersom din webbläsare ansluter till tredje parts webbservrar för att hämta innehållet så kan tredje part ställa in eller läsa deras egna cookies på din enhet och kan samla information om dina onlineaktiviteter på webbsidor och onlinetjänster. Slutligen, i vissa fall kan nedladdning av tredje part cookies vara nödvändigt för effektiviteten av affiliate länkar och genomförandet av affiliate avtal som vi tecknat.

Hur kan jag ändra mina cookies-inställningar?

Du kan när som helst välja att inaktivera vissa eller alla cookies. Du har flera möjligheter att stänga av cookies.

Avbeställning från tredjeparts tjänster vi använder

Du kan avbeställa dig från att spåras av några av de tredjeparts tjänsteleverantörer som vi huvudsakligen litar på, enligt följande instruktioner som de tillhandahåller:

Ändra webbläsarinställningar

De vanligaste webbläsarna idag tillåter dig hantera de flesta cookies genom webbläsarens inställningar. Tänk på att om du begränsar webbplatsernas möjligheter att ställa in cookies så kan du förvärra din övergripande användarupplevelse, eftersom den (bland annat) inte längre kommer att anpassas till dig.

Om du fortfarande inte vill ta emot cookies från vår webbplats kan du ändra dina webbläsarinställningar på den enhet som du använder för att komma åt våra tjänster. Nedan hittar du korta instruktioner om hur du inaktiverar cookies på de vanligaste webbläsarna. Du kan också hitta länkar till cookie hanterings-delen för dessa populära webbläsare. Läs noggrant följande instruktioner:

  • Internet Explorer: Klicka på Verktyg-knappen och sedan på internetalternativ. På fliken allmänt väljer du historik och klickar på inställningar. Klicka sedan på välj filer och välj de cookies du vill avaktivera. Stäng sedan fönstret som innehåller listan med cookies och klicka två gånger på OK för att återgå till internet. Ytterligare instruktioner finns här.
  • Firefox browser: Klicka på Firefox menyikonen, sedan på verktygsknappen och sedan inställningar; i rutan som visas väljer du sekretess och trycker på att ta bort specifika cookies. Välj här den cookie som du önskar inaktivera och ta sedan bort dem. Mer instruktioner finns här.
  • Safari: Klicka på knappen och sedan på inställningar. I fönstret som visas väljer du sekretess/säkerhet och klickar på visa cookies. Välj de cookies du vill inaktivera och klicka sedan på ta bort eller ta bort alla. Fler instruktioner finns tillgängliga här.
  • Chrome: Klicka på Google Chrome-menyn och sedan på inställningar. Klicka på avancerade inställningar längst ner på sidan. Klicka på innehållsinställningar i avsnittet sekretess. Såhär inaktiverar du cookies:
    – Välj blockera webbplatser från att lagra data
    – Klicka på Cookies och webbplatsdata och flytta sedan musen över webbplatsen som skapade cookien och klicka på X i det högra hörnet eller klicka på ta bort alla.
    – Mer information finns tillgängligt här.
  • Safari (mobil) – För mer information vänligen följ denna länk.

För instruktioner om hur du inaktiverar cookies på en webbläsare som inte anges ovan, vänligen se dokumentationen som din webbläsare tillhandahåller.

Hur du kan inaktivera Flash-cookies

Genom att ändra webbläsarinställningar tar du inte bort Flash-cookies. Om du vill inaktivera Flash-kakor kan du få instruktionerna här. Om du inaktiverar Flash-cookies har du inte tillgång till många funktioner som gör din upplevelse mer effektiv och vissa av våra tjänster kommer inte fungera som de ska.

Variationsparagraf

Det kan vara nödvändigt denna Cookie Policy ändras ibland baserat på att tekniska och affärsbehov ändras eller att uppfylla lagar eller lagkrav i EU: s dataskyddslag.

Viktiga ändringar är de som påverkar dina rättigheter och tillstånd när det gäller skydd och behandling av dina personuppgifter. De väsentliga ändringarna kan innefatta, men är inte begränsade till, lansering av nya tjänster, utplacering av ny teknik och bearbetning av din information för nya ändamål. Om vi ​​gör väsentliga ändringar av denna cookies policy, så skickar vi information till dig genom våra tjänster eller på annat sätt och ger dig möjlighet att se över ändringarna innan de träder i kraft. Du kommer att bli ombedd att samtycka till behandlingen av dina personuppgifter i enlighet med den uppdaterade Policy. Om du inte godkänner detta kan du kanske inte använda ditt konto och de tjänster som är tillgängliga för registrerade användare.

Dessutom kan vi då och då göra mindre ändringar i vår cookies policy. Dessa typer av ändringar kan inkludera, men är inte begränsade till, organisatoriska och grammatiska förändringar för att göra denna policy enklare att läsa. Det faktum att du fortsätter att använda våra tjänster efter att vi har publicerat den uppdaterade cookies policy med mindre ändringar, innebär att behandlingen av dina personuppgifter är godkända inför den uppdaterade cookies policyn med endast mindre ändringar.

Vi uppmanar dig att regelbundet granska den här sidan för den senaste informationen om användningen av cookies.